michael barnaart + 125 jaar escher

Dit is het 125ste geboortejaar van M.C. Escher (1898-1972). Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis bezitten de grootste Eschercollectie ter wereld en vieren dit jubileumjaar met verschillende tentoonstellingen. In samenwerking met deze musea heeft modeontwerper Michael Barnaart accessoires ontworpen.

Pied-de-poule (ook bekend als houndstooth) is een eeuwenoud archetypisch textielpatroon. Voor het sjaalontwerp heeft Michael het dessin vervormd, als ode aan de revolutionaire vlakvullingen en optische illusies van Escher, waardoor het dessin lijkt te bewegen. De sjaal is verkrijgbaar in twee kleurcombinaties: zwart-wit en nachtblauw met roest. De prijs van de sjaal is €99.

De Vlinders-broche is een knipoog naar het werk ‘Vlinders’ uit 1950 van M.C. Escher. Dat heeft Michael vertaald naar geometrische vlinders. Het gouden exemplaar staat centraal en daaromheen proberen soortgenoten van de vlakvulling los te vliegen, waardoor een dynamisch beeld ontstaat. Elke broche heeft een uniek nummer en komt in een cadeaudoosje. De prijs van de broche is €39.

De collectie is verkrijgbaar in de Michael Barnaart-boetiek in Den Haag, via www.michaelbarnaart.com en in de museumwinkels van het Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis.