klantenservice

maatschappelijk verantwoord

Wist je dat de gebreide kledingcollectie in Nederland wordt gemaakt? En dat jouw jurk met biowarmte en regenwater tot stand is gekomen? Het hele proces, van de garens tot kledingstuk, is transparant en fairtrade!

Lees hier hoe je met Michael Barnaart bijdraagt aan een betere wereld.

Sinds 2024 werken we vanuit petit château Le Piot in Fleurance, Frankrijk. In dit kleine kasteeltje hebben we afscheid genomen van fosiele brandstoffen, alles is elektrisch. Ook hebben we Le Piot aangesloten op een warmtepomp. Binnenkort hopen we deze energie zelf op te wekken.

materiaal

De modecollectie bevat ontwerpen van knitwearjurken en travel jersey. Beide materialen zijn comfortabel, rekbaar, niet kreukend en makkelijk wasbaar op 30 graden.

knitwear

De productie van het knitwear (gebreide ontwerpen) geschiedt in een ambachtelijk Nederlands breiatelier, dat vanzelfsprekend gehouden is aan geldende wetgeving omtrent beloning en arbeidsomstandigheden. Kenmerkend voor de breitechniek is dat per patroondeel een afgemeten lap stof wordt vervaardigd, waardoor slechts een minimale hoeveelheid restafval ontstaat.

De breigarens voor de ontwerpen van Michael Barnaart zijn gemaakt van fairtrade katoen en acryl. Voor de vervaardiging ervan wekt de Duitse fabrikant zelf bio- en zonnewarmte op, en hergebruikt de restwarmte die vrijkomt bij het verfproces. Ook wordt afval- en regenwater gebruikt, dat naderhand intern wordt gezuiverd. Op die manier blijft de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

travel jersey

Deze nieuwe stof heeft de kwaliteiten van travelstof (comfortabel, rekbaar, niet kreukend, makkelijk wasbaar en sneldrogend), maar dan nóg duurzamer. De stof is namelijk 100% van petflessen gemaakt! Twaalf flessen maakt een meter stof. Een bijkomende eigenschap is dat dit materiaal antibacterieel is, dus je jurk of blouse blijft langer fris. Dat klinkt toch ideaal?

De dessins zijn uniek en worden persoonlijk door Michael Barnaart ontworpen. In Nederland wordt de travel jersey duurzaam gedrukt. Er wordt vrijwel geen water gebruikt en er is geen nabehandeling nodig na het drukken. De inkten zijn wateroplosbaar om zo de impact op het milieu te minimaliseren. De kleuren blijven mooi na elke wasbeurt en zijn goed bestand tegen zonlicht.

Deze ontwerpen worden sinds kort bij een Nederlands-Pools bedrijf in Polen gemaakt dat zich vanzelfsprekend houdt aan Europese wetgeving omtrent beloning en arbeidsomstandigheden.

pasvorm

Je kunt de knitwearjurken grofweg indelen in vier silhouetten.

 

Koker silhouet. Een getailleerd silhouet. Als je heupmaat groter is dan de maat van je bovenlijf, houdt dan je heupmaat aan.

 

Recht silhouet. Dit model valt ruim om de taille. Door een maat groter te kiezen valt de jurk ook ruim om de heupen. Als je heupmaat groter is dan je bovenlijf, houdt dan je heupmaat aan.

 

Trapeze silhouet. Dit A-silhouet is passend bij de schouders en loopt wijd uit naar de onderen, ruim om de heupen. Als je heupmaat groter is dan de maat van je bovenlijf, houdt dan je heupmaat aan.

 

Klok silhouet. Dit silhouet is passend rond de taille en loopt wijd uit bij jouw heupen. Kies jouw maat aan de hand van je bovenwijdte en taille.

maattabel

 

A (bovenwijdte): Meet over het breedste gedeelte van de borst.

B (taillewijdte): Meet over het smalste deel van de taille.

C (heupwijdte): Meet over het breedste deel van de heupen.

 

   34  36  38  40  42  44
A (bovenwijdte) 84 cm 88 cm 92 cm 96 cm 100 cm 104 cm
B (taillewijdte) 65 cm 69 cm 73 cm 77 cm 81 cm 85 cm
C (heupwijdte) 92 cm 96 cm 100 cm 104 cm 108 cm 112 cm

 

Internationale maattabel ter referentie:

michael barnaart  34 36 38 40 42 44
klassieke maatserie 34 36 38 40 42 44
italië 38 40 42 44 46 48
verenigd koninkrijk
6 8 10 12 14 16
verenigde staten
2 4 6 8 10 12

 

De maten vallen als de klassieke Nederlandse maatserie. De maattabel is een indicatie. Knitwear heeft als eigenschap jouw lichaamsvorm te volgen. Als je het liever iets losser draagt, kies dan een maat groter. Vanwege het compacte breisel en hoge kwaliteit garens zal de stof niet lubberen, maar bij bewegende lichaamsdelen kan de jurk tijdens het dragen wel iets ruimer worden. Het ontwerp komt snel weer zijn oorspronkelijke vorm terug, dus lang zitten in een jurk van Michael Barnaart is geen enkel probleem!

broches

De broches worden gemaakt van metaal en emaille en worden per ontwerp met verschillende technieken gemaakt (hard emaille, zacht emaille, sommige broches zijn naderhand gelakt met epoxyhars en andere ontwerpen zijn gepolijst). Door het ambachtelijke proces kunnen er kleine onregelmatigheden in de lak te zien zijn. Dit hoort bij het karakter van het product. Echter proberen we dit tot een minumum te beperken. Elke broche wordt voor verzending nagekeken en gekeurd, zo ontvang je altijd een broche van hoge kwaliteit.

De broches worden vastgezet doormiddel van een pinsluiting (safety pin), een kleine of een grote magneet. De sluiting met een magneet niet gebruiken in combinatie met een pacemaker.

Krijg je de broche met pinsluiting niet open? Bekijk het filmpje hieronder:

Ben je de sluiting verloren? Voor reserve sluitingen kun je hier terecht.

strik

Heb je een jurk met een taillelint (sash) uit de collectie, maar lukt het niet om een mooie strik te maken? Volg stap voor stap de afbeeldingen. Je kunt het lint ook nog extra om jouw taille binden voor een kleinere strik.

 

Nu heb je de basis voor de strik. Als laatste stap kunt je jouw strik perfectioneren door het iets aan te trekken. Kleine lussen zorgen ervoor dat de strik wat steviger staat. Je kunt ook de plaats van de strik afwisselen. Asymmetrisch links of rechts van je lichaam, of aan de achterkant voor een klassieker beeld.

Liever geen strik? Sla het lint eenmaal over elkaar heen en draag het lint eenvoudig en elegant.

levering

Zodra jouw bestelling is betaald, mag je binnen twee werkdagen een levering naar Frankrijk verwachten. Voor Nederland en andere Europese bestemmingen duurt het ongeveer vijf werkdagen. Buiten Europa streven we naar een levering van ongeveer 7 werkdagen. Indien er een afwijkende levertijd geldt, staat dit vermeldt op de website. Tijdens het hoogseizoen als het erg druk is of tijdens vakantieperiodes, kan de bezorging iets langer duren. De verzending wordt verzorgd door La Poste en Colissimo (onderdeel van La Poste).

betaling

De bestelling kun je online afrekenen via iDEAL, Creditcard, PayPal of Bancontact/Mister Cash. Jouw betaling via iDEAL, Creditcard en Bancontact/Mister Cash wordt uitgevoerd via de beveiligde verbinding van Mollie en jouw eigen bank. Hierdoor ben je verzekerd van optimale veiligheid met betrekking tot jouw gegevens.

retourneren of ruilen

We hopen dat je alles leuk vindt wat je bij ons bestelt, maar als je niet tevreden bent, heb je 14 dagen de tijd om te retourneren of te ruilen. We geven je een volledige restitutie (of we restitueren het verschil, indien van toepassing bij ruilen) op dezelfde manier als je hebt betaald. We vragen om items in perfecte staat en ongewassen met hun tags op te sturen. Bij retourneren of ruilen stuur je een e-mail naar shop@michaelbarnaart.com met jouw naam, bestelnummer en de naam van het ontwerp dat je retourneert. Vermeld indien van toepassing, het ontwerp, de maat en/of kleur die je in ruil daarvoor wilt ontvangen.

Michael Barnaart
Le Piot
Chemin du Piot
32500 Fleurance
Frankrijk

Zodra we de retour hebben verwerkt, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Het aankoopbedrag wordt zo snel mogelijk, in ieder geval binnen twee weken, retour gestort.

kan ik je helpen?

Heb je een vraag over de collectie, twijfel je voor de juiste maat of wil je advies over jouw perfecte pasvorm? Ik help je graag via het contactformulier!