Van 29 april tot en met 3 september 2023 kun je in het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling ‘Het futurisme & Europa’ bezoeken. Speciaal voor de tentoonstelling ontwierp Michael Barnaart een broche. Deze is exclusief in het Kröller-Müller Museum verkrijgbaar.

Jardin d’émail is een enorm kunstwerk dat kunstenaar Jean Dubuffet in 1974 ontwierp, speciaal voor het Kröller Müller. Wat zo bijzonder is aan dit kunstwerk is? Het mag aangeraakt worden. Er mag zelfs op gelopen en gespeeld worden.
Onlangs heeft Jardin d’émail een omvangrijke restauratie ondergaan, waardoor het kunstwerk nu weer toegankelijk is. Om een ode te brengen aan kunstenaar Jean Dubuffet en zijn Jardin d’émail, heeft de Nederlandse ontwerper Michael Barnaart deze zeer exclusieve poncho met sjaal ontworpen.

Het kunstwerk Jardin d’émail kenmerkt zich voornamelijk door de contrasterende zwarte lijnen op de stralende witte ondergrond. Dit unieke grafische design was voor Michael Barnaart de inspiratiebron. Op basis van Jardin d’émail heeft hij een nieuw lijnenspel ontworpen. Dit lijnenspel is gebreid in de stof, waardoor de poncho en sjaal aan twee zijden gedragen kan worden. De poncho en de sjaal zijn beide van hetzelfde materiaal gemaakt, namelijk 50% katoen en 50% acryl en worden gezamenlijk als één set geleverd in een luxe hardcover case.

Deze 50 sets zijn uitsluitend en in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de museumwinkel en via de webshop van het Kröller-Müller Museum.

Lees meer over: