Voor Festival Classique 2017 bedenkt modeontwerper Michael Barnaart met directeur Annemarie Goedvolk en projectleider Nadine Zijp het concept en samenstelling van de voorstelling Movement.

Honderddertig musici en dansers nemen je mee door de wereld van Mondriaan. Een echte vernieuwer in de kunsten en een inspiratiebron voor velen na hem. Een visueel spektakel met het Residentie Orkest o.l.v. Nicholas Collon, sopraan Kari Postma, saxofonist Raaf Hekkema, dé Mondriaanjurk van Haags ontwerper Michael Barnaart van Bergen, en choreografieën van Thom Stuart.

Concept en samenstelling: Michael Barnaart van Bergen, Annemarie Goedvolk en Nadine Zijp. Orkest: Residentie Orkest. Dirigent: Nicholas Collon. Solisten: Kari Postma (sopraan) en Raaf Hekkema (saxofoon). Presentatie: Lex Bohlmeijer. Choreografie: Thom Stuart. Dans: De Dutch Don’t Dance Division. Lichtontwerp: Pink Steenvoorden. Opgevoerd op 16 & 18 Juni in het Kurhaus op Scheveningen.

Vanwege de voorstelling Movement signeerde Michael Barnaart van Bergen het iconische gastenboek van het Kurhaus te Scheveningen. In 1893 werd het gastenboek voor de eerste keer getekend door de toen 13-jarige prinses Wilhelmina, die met haar moeder het Kurhaus bezocht. Sindsdien is het gastenboek benut om onder andere staatshoofden, filmsterren, leden van het Koninklijk Huis en (inter)nationale artiesten hun handtekening erin te laten plaatsen, gepaard met bijzondere illustraties.

In Podium aan Zee (NTR, NPO 2) zijn de Mondriaanjurken te zien. Podium aan Zee is de opvolger van het Hofvijverconcert.


Overige publicaties over de voorstelling:


Den Haag Centraal


Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Gooi- en Eemlander en Noordhollands Dagblad

Lees meer over: