meesterlijke collectie

Deze capsule-collectie is geïnspireerd op het schilderij ‘Bloemen in vaas’ uit 1669 van de Haagse schilder Simon Verelst (linksboven) uit de collectie van Museum Bredius.

Het stofontwerp bestaat uit getekende bloemen uit het 17de eeuwse stilleven. Het ontwerp van de kledingstukken is een verwijzing naar de mode uit de gouden eeuw: een lang silhouet bestaande uit de combinatie van een lijfje en een rok, brede pofmouwen, het accent op de taille en daarbij een brede sjaal die je ook als omslagdoek kunt dragen.

De blouse en de rok met het bloemendessin zijn gemaakt van 100 procent gerecycled polyester (Rpet, PET-flessen). De stof is het moderne equivalent van de 17de eeuwse toepassing van zijde: luxe om mee te pronken, maar nu van duurzame materialen. Deze innovatieve stof glanst, kreukt niet en voelt net zo licht en soepel aan als zijde.

De sjaal van katoen en acryl is in Nederland gebreid . Het katoen komt van niet gemodificeerde katoenteelt in Griekenland, waar inmiddels 35 procent water wordt bespaard en waar medewerkers eerlijk worden betaald. De garens zijn geverfd met behulp van regenwater.

Je kunt deze ontwerpen prachtig combineren met de rode blouses en rokken van Italiaanse travelkwaliteit in de collectie. Ook deze stof wordt duurzaamheid geproduceerd. Hij voldoet onder meer aan de ISO 14001-norm en Oeko-Tex-standaard. De hele collectie is in kleine oplages in Nederland gemaakt: lokaal, eerlijk en ambachtelijk.

ontdek meer: